ru
+38 098 675-47-11

Як обрати зернозбиральний комбайн?

4 Лютого 2022

Вибір хорошого зернозбирального комбайна – задача не з легких.

На ринку України існує широкий вибір агромашин, але не всі вони володіють хорошими технічними характеристиками. Ми допоможемо розібратися та з'ясувати, який зернозбиральний комбайн підійде саме вам, та на що потрібно звертати увагу при виборі техніки.

За принципом роботи зернові комбайни VERSATILE діляться на: однобарабанні, двобарабанні та роторні.

Барабанний. Даний вид комбайна є класичним, і саме його використовують найчастіше за все. Головною особливістю таких комбайнів VERSATILE – оригінальний молотильний барабан найбільшого діаметру в світі  (800 мм), який завдяки своїй високій інерційності легко справляється з вологою, засміченою або скрученою хлібною масою.  Великий діаметр барабана дозволяє максимально збільшити кут охоплення підбарабання (130°), забезпечивши велику, в порівнянні з аналогами, площу обмолоту (1,38 кв. м)  – протяжну та плавну. Цим досягається майже повне (95%) виділення зерна з хлібної маси під час обмолоту, з виключно низьким відсотком пошкодження зерна. Класична однобарабанна молотарка об’єктивно представляє краще співвідношення високої пропускної здатності та низькі енергозатрати. Крім цього вона мінімізує ризики пошкодження зерна та гарантує дбайливе поводження з соломою. Такі комбайни здатні працювати у важких умовах, при великій зернистості поля, що доволі важко зробити з іншими типами комбайнів.

Роторний. Зернові комбайни цього виду мають підвищену пропускну здатність. Один з таких комбайнів TORUM – це один з самих високопродуктивних в світі роторних зернозбиральних комбайнів. Ця потужна машина здатна за один сезон прибрати більше 2000 га різних культур, обмолочуючи до 40 т зерна за годину. Крім високої продуктивності та економічності, такий комбайн відрізняється здатністю ефективно працювати на засмічених та вологих фонах. Це обумовлено використанням в конструкції технологічного тракту унікальної системи обмолочування  Advanced Rotor System (ARS), яка включає відразу три інноваційні рішення: двозахідний ротор з обертовою декою, з зоною обмолочування та зоною сепарації, та безступеневим приводом ротора. Подібні комбайни ефективніше використовувати для збору великого врожаю.

Основні критерії, на які варто звернути увагу, при виборі комбайна:

1) Площа, на якій буде використовуватись комбайн.

Розмір та експлуатаційні параметри комбайна повинні бути обрані для площі, на якій буде використовуватись комбайн. Об'єм та інтенсивність роботи повинні бути прийнятті до уваги, щоб використовувати обладнання якомога більш економніше. 

2) Технічні параметри машини.

Технічні параметри комбайна, які впливають на її продуктивність, дуже важливі. Обов’язково перевірте найбільш важливі параметри, які особливо необхідні під час роботи машини:

• робоча ширина жатки,

• параметри, пов’язані з роботою двигуна та системою приводу,

• параметри, що стосуються потужності обмолочування.

Також, зверніть увагу на роботу машини з точки зору втрат зерна та збирання.

Так який комбайн краще обрати для свого господарства?

Фахівці компанії VERSATILE  Україна рекомендують, звертати увагу при виборі комбайна: на розмір ділянки на якій буде працювати техніка, на об’єм та тривалість робіт в полі.

Для того щоб техніка працювала безперестанно, склад запасних частин компанії VERSATILE укомплектований необхідним запасом оригінальних запасних частин. Всі запчастини для комбайнів можна знайти в інтернет магазині https://parts.versatile.ua/ua/

З усіх питань придбання техніки VERSATILE звертайтесь за телефонами +38 044 596 55 28, +38 098 675 47 11 або до офіційних дилерів, вказаним на сайті www.versatile.ua/purchase/dealers