ru
+38 098 675-47-11

Готуємо техніку до зимового зберігання

2 Грудня 2021

Техніка на зимовому зберіганні – має комплекс заходів по захисту комбайнів, тракторів, та іншої техніки від корозії, зледеніння, перепадів температур та атмосферних опадів.

Ми підготували декілька порад про те, як зберегти та підготувати сільську техніку до зими:

1. С першу, обов’язково відокремте акумулятор від самохідної техніки. При низьких температурах розряджений акумулятор може «заморозитись». Для уникнення подібного рекомендуємо помістити його в провітрюване приміщення з плюсовою температурою, попередньо зарядивши.   

2. Очистіть техніку, перед постановкою на зберігання – її необхідно очистити від усього бруду і після цього змастити всі точки мастилом.  

3. Обов’язково попіклуйтесь про те, щоб деталі техніки були захищені від корозії. Сьогодні існує багато спеціальних захистів, які захищають від іржі та корозії. У результаті обробки цими засобами утворюється захисний шар. Змити водою його неможливо навіть в результаті жорсткої мийки. Такі засоби захистять вашу техніку від іржі і корозії на довгі роки.

4. Мало хто знає що зберігати трактор взимку потрібно з повним баком пального. Якщо бак буде напівпорожнім, на його стінках може виникнути конденсат. Потрапляння води в паливну систему призводить до виходу її зі строю, і подальшому дорогому ремонту. 

5. Приділіть увагу кондиціонеру. В кондиціонері дуже важливо змастити компресор. Для цього, час від часу виконуйте запуск кондиціонеру. Це робиться для того щоб, компресор не покривався конденсатом.  Якщо не вентилювати компресор, на весні, його може заклинити при запуску машини.  

6. Де краще за все зберігати техніку? Зберігати техніку краще за все в гаражі. Повітря в ньому більш сухе, тому утворення конденсату менш вірогідне. В гаражі не страшна корозія, зледеніння, атмосферні опади.

 

-Якщо, гаража немає? Тоді зберігайте техніку під навісом.   

-Якщо, навісу немає? В такому разі потрібно готувати техніку до зберігання на вулиці:

Техніку бажано накрити тентом. Це захистить техніку від ультрафіолету, не дивлячись на те що взимку сонячні промені слабші ніж літом, тим паче вони є.  Навіть невелика доза сонця кожен день призводить до вигорання фарби.

Для того, щоб колеса не деформувалися при різних коливаннях температури, треба поставити трактор або комбайн на опори.

Якщо гумове ущільнення втратить еластичність, може виникнути витік бензину або машинного мастила. При низьких температурах погіршується ущільнення в гідравлічних елементах трансмісії і в самій гідравлічній системі.  Через це на весні водія техніки може чекати дорогий ремонт. Щоб уникнути подібних проблем, час від часу прогрівайте двигун.

7. Не збудьте про колеса. Для ґрунтообробної техніки дуже важливо усунути вантаження на колеса. Встановіть рами знарядь на опори, щоб не трапилось викривлення покришок. Якщо в будь якому місті не буде лакового покриття, взимку там обов’язково утвориться іржа. Так що заздалегідь  зафарбуйте всі прогріхи грунтківкою або фарбою.

Сподіваємось, що наші поради стануть вам у нагоді. Бережіть свою техніку, і вона вам прослужить ще дуже довго!

 

З усіх питань придбання техніки VERSATILE звертайтеся за телефонами +38 044 596 55 28; +38 098 675 47 11 або до офіційних дилерів, зазначених на сайті www.versatile.ua/purchase/dealers