ru
+38 098 675-47-11

Система VERSATILE Нічне бачення

6 Листопада 2020

Обприскування польових культур пестицидами найчастіше проводять вночі, так як в денний час влітку температура вище + 25 °С не дозволяє проводити якісне обприскування. У той же час, використання обприскувача з, наприклад, стрілою шириною 36 метрів в нічний час є ризиком, оскільки в умовах поганої видимості ризик пошкодження стріли при повороті дерев або ліній електропередач зростає.

Інноваційність

Використання системи «VERSATILE Нічне бачення» дозволяє оператору бачити вночі на відстані далі (до 1500 м), при цьому швидкість руху може бути збільшена на 50%. Відповідно продуктивність може бути збільшена до 30%. Ці параметри значно перевершують існуючі аналоги. Система «VERSATILE Нічне бачення» дозволяє ідентифікувати об'єкти, які вночі не видно оператору. Унікальний алгоритм обробляє відео та усуває ефект засвічення. На відміну від тепловізійної технології оператор може бачити всі об'єкти в полі та на дорозі. Основна камера системи може бути встановлена ​​всередині кабіни, що гарантує чистоту об'єктива камери. Камера відмінно бачить крізь лобове скло, на відміну від болометра. Система складається зі спеціальної відеокамери, контролера обробки відео і монітора, що відображає зображення для кращої видимості. В якості інфрачервоного освітлювача виступають стандартні світильники обприскувача, трактора чи комбайна.

Переваги для навколишнього середовища і безпека

Існуючі системи нічного бачення на сільськогосподарських машинах забезпечують видимість до 20-50 м за допомогою звичайних камер. Системи на основі тепловізорів розрізняють тільки об'єкти з температурою вище навколишнього середовища, але вони можуть не бачити полюса лінії електропередачі або дерева. Система «VERSATILE Нічного бачення» забезпечує видимість навколишнього середовища на моніторі у вигляді контрастного кольорового зображення.

Технології нічного бачення «VERSATILE Нічне бачення» дозволяють оператору виявляти живі і неживі об'єкти на відстані. Ця технологія зробить процес обприскування, збору врожаю, посіву або обробки грунту вночі більш безпечним для тварин і людей.

Компоненти системи

Система складається з відеокамери, реал тайм контролера обробки відео і монітора, що відображає зображення з поліпшеною видимістю. VERSATILE Нічне бачення доступна для всіх самохідних машин VERSATILE.

1. Система гарантує відмінну видимість як на дорозі, так і в полі.

2. Людина може бути чітко ідентифікова на моніторі на відстані до 1000 м.

      

3. Лінії електропередач видно на відстані понад 1000 метрів. Система показує хорошу картинку як з включеними світильниками, так і з вимкненими фарами.

4. Системний монітор розташований в зручному місці для перегляду оператором. Картинку на екрані монітора можна налаштувати за параметрами яскравості і контрастності.3. Лінії електропередач видно на відстані понад 1000 метрів. Система показує хорошу картинку як з включеними ліхтарями, так і з вимкненими фарами.

   

    

5. На одному моніторі ви можете транслювати зображення одночасно з 3-х камер: фронтальної однієї і двох бічних камер для управління процесом розпилення.

6. При необхідності систему можна легко перенести і змонтувати на тракторі або комбайні.