ru
+38 098 675-47-11

Комбайни VERSATILE TORUM — примножена потужність

19 Серпня 2020

Збирання врожаю – найвідповідальніший етап у роботі аграріїв, бо саме в цей період стають осяжними результати всієї річної праці. І важливим чинником для одержання найкращого результату, безперечно, є техніка.

У середині липня активну збиральну кампанію розпочали в ТОВ «СП Ягідне» (Харківська область). Підприємство спеціалізується на вирощуванні озимого ячменю, соняшнику та кукурудзи. Наразі там працюють чотири роторні комбайни VERSATILE TORUM 750.

TORUM – один із найвисокопродуктивніших у світі роторних зернозбиральних комбайнів, підходить господарствам із великими посівними площами та високою врожайністю. Представлений двома моделями – TORUM 750 (425 к. с.) 7 класу і TORUM 785 (506 к. с.) 8 класу. Потужні машини здатні за один сезон прибрати понад 2000 га різних культур: чим більше завантажений комбайн TORUM, тим ефективніше стає його робота. Крім високої продуктивності й економічності, комбайни TORUM вирізняє здатність ефективно працювати на засмічених і вологих фонах. Це зумовлено застосуванням у конструкції технологічного тракту унікальної системи обмолочування Advanced Rotor System (ARS), яка містить одразу три інноваційні рішення: 

• похила бітерна камера порівняно з традиційними транспортерними забезпечує збільшення на 20% пропускної здатності на складному фоні, а також зменшує енергоспоживання; 
• аксіальний ротор з обертовою декою дає змогу уникнути мертвих зон і проводити обмолочування на 360°; 
• безступінчастий привід ротора, завдяки якому можна здійснити швидке й точне налаштування параметрів обмолочування, надає можливість максимально пристосувати комбайн до умов збирання.

________________________________________

Віктор Чорний, головний інженер ТОВ «СП Ягідне»

– Поточний рік для нас є середнім за показниками, поки що врожайність непогана. Комбайни TORUM, а в нас їх чотири, зазвичай збирають у нашому господарстві озимий ячмінь. Цьогоріч ми так само не відійшли від правил, добре, що погодні умови дали змогу розпочати жнива вчасно. Коли ми вибирали комбайни (а орієнтувалися саме на роторні машини), ключовими критеріями для нас були гарні відгуки, а також прийнятна ціна на комбайн TORUM. Зараз комбайни в роботі вже п’ятий сезон, відпрацювали приблизно по 500 мотогодин. За цей час проводився невеликий плановий ремонт, було замінено витратні матеріали, але, хочу зазначити, обслуговування недороге. Ми використовуємо комбайни TORUM для прибирання з рідними жниварками 7 м і дуже задоволені. Щодо очищення комбайн нас повністю влаштовує, якість обмолочування добра – за якістю збирання TORUM не поступається дорожчим комбайнам. За правильних налаштувань комбайна зерно можна передавати на зберігання без додаткового очищення. Об’єм бункера – 10 500 л, водночас повний бункер спустошується не більш як за 2 хв. Кабіна комфортна та має все потрібне – систему автоматичного оповіщення, кондиціонер, охолоджувальну камеру. TORUM обладнано повітряним компресором, тому щозмінне обслуговування нескладне, більшість операцій можна зробити в польових умовах навіть, якщо немає машини технічної підтримки.

Додатково зазначу, що TORUM – не єдина техніка бренду VERSATILE в нашому підприємстві, у нас також працюють два трактори з шарнірно-зчленованою рамою VERSATILE 2375 потужністю 375 к. с. Ми задоволені роботою техніки VERSATILE, і, як на мене, ця техніка ідеальна за співвідношенням «ціна – якість». 

________________________________________

Наступним кроком для розвитку лінійки комбайнів TORUM стане запуск у масове виробництво безпілотних комбайнів. Використання системи автоводіння – це можливість скоротити витрати на зайві проходи, перекриття або пропуски й до того ж полегшити роботу комбайнера. Поки без людини в кабіні ще не обійтися, оператору ще потрібно особисто керувати швидкістю руху, контролювати технологічний процес. Однак у перспективі людина керуватиме технікою віддалено й за потреби контролюватиме відразу кілька одиниць техніки.

Для вигідного придбання техніки компанія «Версатайл Україна» в рамках партнерської програми з Credit Agricole Bank пропонує придбати комбайн VERSATILE в кредит під 0%! Також працюють постійно діючі фінансові програми: кредити та лізинг із пільговими відсотковими ставками, оренда з правом викупу, трейд-ін.

З усіх питань придбання техніки VERSATILE звертайтеся за телефонами +38 044 596 55 28, +38 098 675 47 11 або до офіційних дилерів, зазначених на сайті www.versatile.ua/purchase/dealers