ru
+38 098 675-47-11

Зернозбиральний комбайн NOVA: великі можливості для невеликих полів

17 Червня 2020

Стиглому зерну все одно, на просторому або дрібноконтурному поле воно виросло — і там і там воно з однаковою готовністю покидає колос при затримці зі жнивами. В такому разі потрібні високопродуктивні зернозбиральні комбайни. Але маленька маневрена машина на незручному полі часто встигає зробити більше, ніж флагманські моделі. А якщо мініатюрні розміри поєднуються з високою продуктивністю, паливною економічністю, сучасним рівнем комфорту і доступною вартістю?

Представляємо зернозбиральний комбайн, який відповідає всім перерахованим критеріям: NOVA від VERSATILE.

Ходові характеристики

На комбайни NOVA 340/330 встановлюються двигуни YaMZ 534 (StageIIIA) або Cummins QSB 4.5 (StageIV) потужністю 180/175 к.с. відповідно. Великого паливного бака вистачає на роботу без дозаправки протягом зміни і більше. Це досягається за рахунок економічного мотора, простої однобарабанної схеми комбайна та класичного клавішного соломотряса, який споживає мінімум потужності. Привід ведучих коліс здійснюється через гідростатичну 3-швидкісну трансмісію, що значно спрощує управління комбайном. 

У машини високий кліренс — 50 см, і це зручно при роботі на складному рельєфі, заїздах та виїздах з полів. У базовій комплектації на ведучий міст ставлять колеса 23,1R26, на керований — 18,4R24. Для прибирання в складних умовах можна замовити версію з повним приводом і колесами 28LR26 / 18,4R24. Габарити комбайна (Д х Ш х В 7 945 х 3 400 (3 460 -4WD) х 3 963) дозволяють без труднощів переганяти його по дорогах загального призначення. 

Агрегатування, обмолот, очищення

Транспортерна похила камера NOVA оснащена пружинною СКРГ, камінняуловлювач, має функцію реверсу та інспекційні лючки для зручності огляду. Комбайн агрегатується з широкою номенклатурою адаптерів: зерновими жатками Power Stream шириною від 4 до 7 м; 5-метровими соєвими жатками Float Stream; 5-рядковими кукурудзяними жатками Argus; 6-рядковими адаптерами Falcon для збирання соняшника; підбирачами Swa Pick шириною захвату 3,4 м.

Родзинка комбайна — оригінальна однобарабанна молотарка з прийомним пришвидшуючим бітером. Барабан довжиною 1185 мм та діаметром 600 мм охоплює підбарабання на кут в 146 градусів. Це дає просто величезну для такої крихітки площу обмолоту — 0,93 м2. Частота обертання барабана варіюється в межах 510-1150 об/хв, опціонально встановлюється понижуюча передача для збирання соняшника/кукурудзи (300/400 об/хв). Молотильний зазор регулюється з кабіни (електропривід). Молотарка забезпечує високу продуктивність і одночасно дбайливий обмолот зерна. 

Залишкове зерно сепарується на 4-клавішний соломотряс площею 4,3 м2. Ефективність досягається як великою площею решіт, так і оптимально підібраною амплітудою коливань клавіш. Зерновий ворох надходить в 2-решетну систему очищення з площею в 3,59 м2 з великим перепадом між підготовчою дошкою та верхнім решетом. Завдяки палацевій решітці на підготовчій дошці зерно розподіляється рівномірніше і краще продувається повітряним потоком. Частота обертання вентилятора регулюється з кабіни в межах 350 - 1 200 об/хв.

Зерно і солома

Бункер комбайна NOVA з пробовідбірником і датчиком заповнення об'ємом 4,9 м3 вивантажується менш ніж за 2 хвилини (50 л/с), причому швидкість вивантаження можна регулювати. Шнек довжиною 4,1 м і висотою вивантаження 4,0 м дозволяє безпечно і комфортно перевантажувати зерно в транспортні засоби.

Комбайн в базовій комплектації оснащений валкоукладачем і одношвидкісним ІРП (3000 об/хв), пристрій зниження частоти обертання барабана до 1 700 об/хв пропонується опціонально. Також можна замовити версію комбайна з копичником обсягом 9 м3.

Ергономіка та безпека

Зернозбиральний комбайн NOVA комплектується кабіною Comfort Cab, яка оснащена кондиціонером, обігрівачем, системою фільтрації та підпору повітря. Роботу оператора підтримує бортова інформаційна система Adviser II, яка відстежує параметри збирання і функціонування агрегатів машини. Управління робочими функціями — з джойстика, панелі і через монітор. На нього ж виводиться поточна інформація, яка дублюється звуковим сигналом і голосовими оповіщенням.

Умови придбання

Для вигідного придбання техніки компанія «Версатайл Україна» пропонує постійно діючі фінансові програми: кредити з пільговими відсотковими ставками, оренда з правом викупу, трейд-ін. З усіх питань придбання техніки VERSATILE звертайтеся за телефонами +38 044 596 55 28, +38 098 675 47 11 або до офіційних дилерів, зазначених на сайті www.versatile.ua/purchase/dealers