ru
+38 098 675-47-11

Зернозбиральний комбайн RSM 161: великий не тільки зовні

12 Червня 2020

Двобарабанний зернозбиральний комбайн VERSATILE RSM 161 — один із найбільш продуктивних серед свого типу та класу машин. Причому досягається це не більш високою потужністю двигуна двобарабанного комбайна, а конструктивними особливостями технологічного тракту машини — системи обмолоту TETRA Processor і системи очищення OptiFlow. Більш того, в господарствах, де одночасно експлуатують RSM 161 і більш потужні роторні комбайни, відзначають, що ці комбайни показують практично однакову продуктивність.

Крім того, універсальність RSM 161 проявляється не тільки можливостями збирання всіх традиційних культур, а й у здатності працювати в складних умовах. Пересушені та перезволожені фони, нерівний рельєф, культури, що складно вимолочуються — він пристосовується до всього. В умовах прибирання, що змінюються, це дуже хороший бонус. Бо часом чекати, коли зерно на корені дійде до кондиційної стадії безглуздо, і вигідніше зібрати перезволожене та досушити примусово.

Обмолочує багато, очищає якісно

На ефективність та продуктивність комбайна впливає не тільки система обмолоту, але й якість зрізу та подачі зрізаної маси. Зернова жатка з високошвидкісним приводом ножа і масивним шнеком швидко та надійно подає масу в похилу камеру. Похила камера з пришвидшучим бітером не тільки розрівнює хлібну масу, але і розганяє її перед входом в молотарку до швидкості 8,5 м/с, полегшуючи її роботу. Комбайн агрегатується з адаптерами масою до 4,5 т.

Система обмолоту Tetra Processor — одна з яскравих особливостей комбайна RSM 161. Молотарка шириною 1650 мм включає молотильний барабан, бітер-транспортер, барабан-сепаратор та відбійний бітер. Барабани пристрою величезні — діаметром 800 і 750 мм. Гнучке єдине підбарабання охоплює МСП на кут в 124 градусів, а завдяки функції зміни молотильного зазору по всій довжині, оператор має можливість точно виставляти налаштування відповідно до культур, які прибираються. Таким чином, велика площа обмолоту і первинної сепарації (сумарно 3,3 м2) та гнучка робота з культурою забезпечують продуктивний, але дбайливий вимолот. 

Завдяки важким високоінерційним барабанам МСП на стадії обмолоту та первинної сепарації з маси «вибивається» понад 95% зерна. На частку 6-клавішного соломотряса залишається всього близько 5% роботи, і його площі в 6,1 м2 з лишком вистачає на залишкову сепарацію зерна. Недомолочений колос іде на автономний ротор.

Система очищення OptiFlow — це не тільки величезна площа в 7,1 м2. Система динамічного вирівнювання верхнього решета оптимізує очищення при роботі на схилах. Решету особливої конфігурації повідомляються поперечні коливання, спрямовані в протилежну схилу сторону. А їх амплітуда залежить від величини цього схилу. Зернова купа розподіляється рівномірно, що дає позитивний ефект для її ретельної продувки. Власники відзначають дуже високу якість бункерного зерна — воно ніколи не потребує доочищення. До речі, кількість дробленого зерна теж мінімальне.

Зручний і простий

На комбайн RSM 161 встановлюють комфортну кабіну Luxury Cab із бортовою інформаційною системою Adviser III, яка відстежує всі робочі процеси і виводить всю інформацію на 10-дюймовий сенсорний монітор. Комп'ютер вчасно попередить про розвиток нештатної ситуації, продублює візуальну інформацію звуковим оповіщенням і повторить «голосом». Своєчасно нагадає про чергове ТО. Робоче місце оператора просторіше на 30% в порівнянні з аналогічними машинами. Ергономіка виражається в усьому — від зручного крісла і панелі управління до клімат-контролю та холодильної камери.

Економічний і прохідний

Встановлюються двигуни Cummins QSL робочим об'ємом 8.9 л, які відповідають всім необхідним стандартам: версія 360 к.с StageIIIa або 355 к.с. у версії Stage IV. У величезного RSM 161 досить скромний апетит. Власники кажуть, що ця машина економічна, нечасті заправки завдяки паливному баку в 1050 л — це зручно.

Комбайн можна замовити з повним приводом і різними варіантами коліс. Крім того в базову комплектацію входять повітряний компресор із ресивером, половорозкидач, система дистанційного моніторингу Agrotronic. Опціонально можливе замовлення автоматичної системи мастила, системи автоводіння та картографування, датчики вологості зерна, системи відеоконтролю за вивантаженням. Для збирання кукурудзи, соняшнику, ріпаку, сої доступні спеціалізовані адаптери.

Умови придбання

Для вигідного придбання техніки компанія «Версатайл Україна» пропонує постійно діючі фінансові програми: кредити з пільговими відсотковими ставками, оренда з правом викупу, трейд-ін. З усіх питань придбання техніки VERSATILE звертайтеся за телефонами +38 044 596 55 28, +38 098 675 47 11 або до офіційних дилерів, зазначених на сайті www.versatile.ua/purchase/dealers