ru
+38 098 675-47-11

Особливості зернозбирального комбайна NOVA

2 Червня 2020

Силова установка і ходова частина

На комбайн VERSATILE NOVA 340 встановлений двигун YaMZ 534 потужністю 180 к.с. (екологічний статус Stage IIIa) — це сучасний економічний турбований мотор із електронним управлінням вприскування та системою контролю витрат палива. Запас крутного моменту — 20% — допомагає в складних умовах. Трансмісія гідростатична, КПП із 3 передачами. Також доступна версія машини з повним приводом. На комбайн NOVA 320/330 встановлюються двигуни Cummins потужністю 167 і 175 к. с. відповідно (також відрізняється і екологічний стандарт Stage II/ Stage IV).

Зрозуміло, що витрата палива залежить від типу культури, що збирається, умов жнив і майстерності оператора. В принципі, для орієнтування можна використовувати дані МІС. Так, на високосолом'ястій пшениці середньої врожайності 55 ц/га витрата склала всього 1,4 кг/т (а продуктивність понад 13 т/год). На сої середньою врожайністю близько 29,5 ц/га на перезволоженому ґрунті (понад 28%) витрата палива склала 5,35 кг/т. На ріпаку середньою врожайністю 13 ц/га витрата палива склала 5,61 кг/т (продуктивність 4,09 т/год).

У будь-якому випадку, нескладні розрахунки дозволяють зробити висновок про те, що на одній заправці бака ємністю 300 л можна працювати аж до двох змін. Власники NOVA вказують, що середня витрата палива становить близько 2 л/т і бака вистачає на весь день з запасом.

Одна з особливостей комбайна — високий кліренс (500 мм), завдяки чому машина добре показує себе там, де необхідно долати нерівності, з'їзди, тощо. За рахунок розширених можливостей щодо вибору типорозмірів шин (ведучі — 23,1-26; керовані — 18, 4R24) комбайн відмінно підходить для роботи в регіонах, які практикують поливне землеробство, буде цікавий також для господарств із обробітком сої та рису.

NOVA компактна та має гарну маневреність. При габаритних розмірах (без жатки) 7 945/ 3 400/ 3 963 колісна база становить 3 600 мм (колія ведучих коліс — 2 770 мм), а радіус розвороту — 7,5 м. Ідеальний варіант для дрібноконтурних полів.

Умови для роботи

Всі вузли та точки змащення розташовані в прямому доступі, за рахунок цього повноцінне ТО (без заправки) вимагає всього близько 10 хвилин (при комплектації компресором). Компресор із ресивером на 110 л — опція, що встановлюється на заводі.

Незважаючи на скромні розміри машини, в ній стоїть двомісна кабіна Comfort Cab із сучасними засобами управління та інформаційно-голосової системою Adviser II. Конструкція кабіни забезпечує хороший огляд і шумоізоляцію.

Традиційно в базовій комплектації є кондиціонер, обігрівач, холодильна камера, аудіопідготовка.

Замість резюме. Зернозбиральний комбайн NOVA — вдала машина, яку фермери чекали давно. Вона поєднала в собі простоту, функціональність і сучасний рівень комфорту, що служить приємним бонусом до високої продуктивності. Відчувається, що навіть у виробництві комбайнів самого малого класу VERSATILE підійшов із великою увагою до всіх вимог клієнтів.

Умови придбання

Наразі на купівлю комбайнів VERSATILE діє спеціальна пропозиція, яка дає можливість отримати комбайн зі знижкою 10%. Для вигідного придбання техніки компанія «Версатайл Україна» пропонує постійно діючі фінансові програми: кредити з пільговими відсотковими ставками, оренда з правом викупу, трейд-ін. В наявності техніка VERSATILE 2020 випуску, крім того, для безперебійної роботи техніки склад компанії «Версатайл Україна» укомплектований необхідним запасом оригінальних запасних частин.

З усіх питань придбання техніки VERSATILE звертайтеся за телефонами +38 044 596 55 28, +38 098 675 47 11 або до офіційних дилерів, зазначених на сайті www.versatile.ua/purchase/dealers